Hoe je een TOPteam creëert in jouw project

Een groep bouwvakkers op de bouwplaats levert nog niet vanzelf een  TOPteam op. Wat zou het je opleveren als je echt een TOPteam hebt? Minder gedoe? Betere afstemming? Minder fouten? Betere kwaliteit? Minder verloop uren? Meer € overhouden? Hoogstwaarschijnlijk wel. En misschien nog wel het belangrijkste iedereen wil in dit team werken. 

In deze tijd van tekort aan vakmensen, is de aanpak uit het boek ‘TOPteam in uitvoering’ een uitkomst. Heb je wel eens stilgestaan op de bouwplaats en een halfuur gekeken wat er gebeurt? Ik doe het regelmatig met directies en bedrijfsleiders en elke keer schrikken we wat we zien: mensen die heen en weer lopen, om spullen te halen, of een vraag te stellen, of gereedschap zoeken. soms moeten ze terug, omdat er gisteren nog spullen de weg lagen, of staan ze te wachten op de kraan of lift. Als we dan deze uren optelden en met stappentellers bijvoorbeeld onderzochten, komen we elke keer erop uit, dat mensen gemiddeld 6-9 km per dag lopen! dat is 1 1/2 -3 uur plus de tijd dat ze stilstaan om te zoeken of te overleggen. Schrikbarend. maar tegelijkertijd ook ligt hier een deel van de oplossing: als we deze tijd beter gebruiken, dan zou dat 10-20 % van het tekort kunnen oplossen.

Lees in mijn boek hoe je dit doet, of neem contact op! 

2 antwoorden op “Hoe je een TOPteam creëert in jouw project”

 1. A. Kuipersmaart 2, 2019 om 9:04 amBeantwoorden

  Ik ben docent bouwkunde aan de Windesheim en zeker geïnteresseerd in het boek. Waar kan ik dat bestellen?
  Ik zou ook wel een contact willen eventueel per telefoon om over het opzetten van Eem minor te spreken.

  Andries Kuipers
  06 49882067

  1. 0cph8augustus 20, 2019 om 10:20 amBeantwoorden

   Beste Andries,

   ik kom er nu achter, dat jouw bericht in de spamfolder terecht is gekomen. ik vind het heel vervelend, dat ik het nu pas ontdek.
   zal ik binnenkort contact opnemen? wellicht ben je nu nog op vakantie.

   mijn boek kan je via de site bestellen, of als je adres doorgeeft.

   nogmaals excuus,

   vriendelijke groeten,
   Michel Tonino
   0652057536

Reactie achterlaten