Hoe je een TOP team creëert in jouw project

Een groep bouwvakkers de bouwplaats opsturen levert nog niet vanzelf een top team op. Wat zou het je opleveren als je echt een TOPteam hebt? Minder gedoe? Betere afstemming? Minder fouten? Betere kwaliteit? Minder verloop uren? Meer € overhouden? Hoogstwaarschijnlijk wel. En misschien nog wel het belangrijkste iedereen wil in dit team werken. 

In deze tijd van tekort aan vakmensen, is de aanpak uit het boek ‘TOPteam in uitvoering’ een uitkomst. heb je wel eens stilgestaan op de bouwplaats en een halfuur gekeken wat er gebeurt? Ik doe het regelmatig met directies en bedrijfsleiders en elke keer schrikken we wat we zien: mensen die heen en weer lopen, om spullen te halen, of een vraag te stellen, of gereedschap zoeken. soms moeten ze terug, omdat er gisteren nog spullen de weg lagen, of staan ze te achten op de kraan of lift. Als we dan deze uren optelden en met stappentellers bijvoorbeeld onderzochten, komen we elke keer erop uit, dat mensen gemiddeld 6-9 km per dag lopen! dat is 1 1/2 -3 uur plus de tijd dat ze stilstaan om te zoeken of te overleggen. Schrikbarend. maar tegelijkertijd ook ligt hier een deel van de oplossing: als we deze tijd beter gebruiken, dan zou dat 10-20 % van het tekort kunnen oplossen.

Lees in mijn boek oe je dit doet, of neem contact op! 

Reactie achterlaten